44055474 -021
info@pejvakrayan.com

تهران، فلکه دوم صادقیه، بلوار آیت الله کاشانی، بعداز خیابان نجف زاده فروتن، پلاک 19، طبقه 3

انواع پراب التراسونیک نرمال، زاویه ای، دو کریستال و غوطه وری پژواک رایان

انواع پراب التراسونیک ساخت شرکت پژواک رایان شامل انواع  نرمال، زاویه‌ای، دوکریستال (T/R) وغوطه وری می باشند و قادر به عیب یابی و ضخامت سنجی آلتراسونیک می باشند. این پراب های التراسونیک با  دستگاه های عیب یاب آلتراسونیک مختلف، ضخامت سنج و انواع سیستم های اتوماتیک تست آلتراسونیک سازگار می باشند.

ساخت انواع پراب التراسونیک در شرکت پژواک رایان

شرکت پژواک رایان با تکیه بر تیم متخصص خود، بر فنآوری ساخت انواع پراب های تست التراسونیک دست یافته و ان را به طور کامل در داخل ایران بومی سازی نموده است. انواع پراب، با توجه به نیاز و درخواست مشتری و به صورت سفارشی ساخته می شوند.

پراب های تماسی (Contact) و غوطه وری (Immersion) در حوزه فرکانسی 10KHz_100MHz و اشکال مختلف هندسی کیس و کریستال (گرد و مستطیل) و سایز های مختلف طراحی و تولید می شوند. این محصولات، از ویژگی‌ و سطح کیفیت بالا، هم تراز با بهترین نمونه‌های موجود در دنیا برخوردار می‌باشند.

عرض پالس (PulseWidth) کوتاه، همراه با راندمان ارسال و دریافت بالای امواج صوتی، این حسگرها (پراب) را گزینه مناسبی برای استفاده در سیستم‌های تست اتوماتیک نموده است. پراب ها علاوه بر کارکرد با نسبت S/N بالا، از قدرت تفکیک پذیری (Resolution) بسیار بالایی نیز برخوردار می باشند.

slide-489b2aa
slide-70b5efe
slide-5b8bbec
slide-eb3ffe1
slide-aa740d6

 

پس از اتمام پروسه ساخت و مونتاژ، متخصصین واحد کنترل کیفیت، پراب های ساخته شده را طبق دستورالعمل استاندارد BS EN 12668 مورد تست اولیه قرار می دهند و مشکلات احتمالی مشخص و رفع می گردد. سپس برگه Test Certification، متناسب با شکل پالس و طیف سیگنال پراب تکمیل می‌شود.

 

نکات مهم در انتخاب حسگر امواج فراصوت (پراب آلتراسونیک)

یکی از عوامل مهمی که در هنگام انتخاب پراب باید مد نظر قرار گیرد، فرکانس پراب است. در انجام هر آزمون نیاز به حساسیت معینی است که این حساسیت به طول موج بستگی دارد. از انجائیکه فرکانس و طول موج با یکدیگر نسبت معکوس دارند، هر چه فرکانس بیشتر باشد طول موج کوتاهتر است. از سوی دیگر هر چه طول موج کوتاهتر باشد حساسیت بیشتر است. در نتیجه برای دستیابی به حساسیت های بیشتر باید از فرکانس های بالاتری استفاده کنیم.

از آنجائیکه فرکانس و ضخامت بلوره پراب نیز دارای رابطه معکوس می باشند، هر چه فرکانس بالاتر باشد، ضخامت بلوره کمتر خواهد بود. برای مثال، یک پراب ۱۵ مگاهرتزی دارای بلوره ای به ضخامت ۰۰۷/۰ اینچ (۲/۰ میلیمتر ) است. بلوره ای با این ضخامت، به علت شکنندگی زیاد، برای انجام آزمون های تماسی مناسب نخواهد بود. بالا رفتن فرکانس موجب طولانی شدن منطقه نزدیک می شود و اگر بخواهیم پراب فوق را در آزمون های تماسی بکار ببریم، حتما بایستی اول منطقه نزدیک آنرا محاسبه کنیم.

در آزمون های تماسی با قراردادن یک خط تاخیری در مسیر پرتوها می توان اثرات نامطلوب منطقه نزدیک را کاهش داد. در این حالت پرتوهایی که به داخل قطعه وارد می شوند در منطقه دور قرار خواهند گرفت و لذا نتایج حاصل از آزمون قابل اطمینان تر خواهد بود. در تست های غوطه وری منطقه نزدیک در طول مسیر آب قرار می گیرد و در نتیجه پرتوهایی که وارد قطعه می شوند درمنطقه دور قرار می گیرند. به همین دلیل، استفاده از روش غوطه وری برای انجام آزمایش هایی با فرکانس های ۱۵ مگاهرتز یا بالاتر مناسب تر است. هر چند که پراب های تماسی با فرکانس های ۲۵ مگاهرتز و بالاتر نیز در بازار موجود هستند.

انواع پراب های آلتراسونیک 

 

حسگر (پراب) های آلتراسونیک پژواک رایان، درشکل، اندازه، فرکانس و کیس های گوناگون، از اندازه های مینیاتوری و میلیمتری تا طول هایی حدود ۱۰ سانتی متر ساخته می شوند.

تنوع در شکل پراب ها به خاطر کاربردهای متفاوت آنهاست. کریستال های پیزوالکتریک پراب ها بین دو لایه فلزی بسیارنازک از جنس نقره یا طلا قرار می گیرند. جریان برق از طریق این دو لایه فلزی به کریستال منتقل می شود.

پراب آلتراسونیک

از نظر عملکردی، پراب ها به سه گروه، قائم یا نرمال، دوکریستال (T/R) و زاویه ای دسته بندی می شوند.

در این میان زیر گروهی از این سه دسته پراب نیز وجود دارد که پراب های تست اتوماتیک می باشند. حسگرها شامل انواع ضدآب غوطه وری (Immersion)، پراب های فوکوس و… هستند که برای استفاده در سیستم های تست اتوماتیک مناسب می باشند.

1-  پراب های نرمال آلتراسونیک

 

در این نوع از حسگر ها، امواج فراصوت در امتداد محور عمود بر سطح تماس پراب با قطعه از آن خارج شده و به صورت مستقیم و با زاویه صفر درجه وارد قطعه مورد تست می شود. این دسته از پراب ها جهت شناسایی عیوب حجمی و موازی به سطح استفاده می گردند.

2- پراب های زاویه‌ای آلتراسونیک

 

در این نوع، پرتوهای فراصوت، به صورت مورب و با زاویه به داخل قطعه ارسال می شوند. برای تشخیص ناپیوستگی هایی که به صورت مورب نسبت به سطح قرار گرفته اند و تعیین اندازه ناپیوستگی هایی که موازی سطح قطعه نیستند استفاده می شوند.

حسگر های زاویه ای همچنین به منظور تولید امواج برشی، امواج ریلی و امواج لمب مورد استفاده قرار می گیرند.

غالب پراب های زاویه ای که در آزمون های تماسی بکار می روند دارای گوه هایی از جنس پلاستیک پرسپکس هستند. این گوه های پلاستیکی در فاصله بین پراب و قطعه قرار گرفته و موج را با زاویه به سمت قطعه هدایت می کنند.

انواع مختلف حسگرهای زاویه ای آلتراسونیک این شرکت با زوایای مختلف ۳۰، ۶۰،۴۵، ۷۰ و ۸۰ و … درجه مطابق با نیاز خریدار قابل عرضه می‌باشند.

پراب التراسونیک زاویه ای

۳-  پراب های دوکریستال (Double Crystal Probe or Dual Probe)

 

دارای دو بلوره یا کریستال هستند. بلوره ها در محفظه واحدی قرار دارند. یکی از بلوره ها فرستنده و دیگری گیرنده است.

دو بلوره ها برای جلوگیری از اختلال عملکردشان باید توسط عایق صوتی از هم جدا شوند. این اختلال عملکرد می تواند به لحاظ پرتوهایی که به دیگری ارسال یا دریافت می شود، بوجود بیاید.

۴- پراب های غوطه وری و اتوماتیک

سه دسته اصلی فوق، بیشتر برای مصارف دستگاه های عیب یاب آلتراسونیک دستی و تماسی استفاده می گردند. برای سیستم های تست اتوماتیک، پراب های ویژه ای (پراب های غوطه وری و اتوماتیک) ساخته می شوند. این پراب ها  متناسب با نوع دستگاه و محصول مورد تست، دارای ویژگی ها و ابعاد متفاوتی می باشند. اکثریت آنها از نوع ضدآب بوده و برخی از نوع فوکوسی می باشند.  از لحاظ قیمت، قیمت این پراب ها معمولا دو تا پنج برابر قیمت انواع دستی تماسی می باشند.

نکاتی در رابطه با کارایی پراب ها

در اینجا چند نکته در مورد پراب ها حائز اهمیت می باشد که عبارتند از:

– هر چه فرکانس پراب بالاتر باشد، گستردگی یا واگرایی پرتو صوتی کمتر خواهد بود. این امر موجب افزایش حساسیت و قدرت تفکیک پراب می گردد. از طرف دیگر افزایش فرکانس موجب زیادتر شدن استهلاک صوت و کم شدن قدرت نفوذ امواج صوتی می گردد.

– با کم شدن فرکانس، قدرت نفوذ موج صوتی افزایش یافته و استهلاک موج کم می شود. کم شدن فرکانس همچنین موجب گستردگی یا واگرایی بیشتر پرتو صوتی و کاهش حساسیت و قدرت تفکیک پراب می گردد. صرفنظر از فرکانس پراب، افزایش قطر کریستال پراب موجب باریکتر شدن پرتوصوتی و افزایش حساسیت پراب می گردد.

کاربرد انواع پراب التراسونیک

حسگر های التراسونیک دارای دامنه کاربردی وسیعی در حوزه های صنعتی و پزشکی می باشند:

  • بازرسی جوش انواع قطعات جوشکاری شده مانند استراکچرهای صنعتی و ساختمانی ،سازه های فلزی، لوله های نفت، گاز و پتروشیمی
  • تست نقطه جوش بدنه خودرو
  • ضخامت سنجی انواع قطعات صنعتی فلزی و غیرفلزی
  • تست قطعات ریختگی، رولینگ و فورجینگ مانند سیلندر اتومبیل، لوله توپ، پوکه گلوله ها و غیره
  • بازرسی قطعات کامپوزیت مانند قطعات حساسی که در صنایع دفاعی و هوا و فضا مورد استفاده قرار می گیرند
  • پایش خوردگی مخازن، تانک ها و لوله های مورد استفاده در پالایشگاه ها، نیروگاه ها، نفت، گاز و پتروشیمی
  • ترک یابی قطعات حساس مانند بال هواپیما، پره های توربین، قطعات خودرو و غیره
  • کنترل خواص مکانیکی مانند استحکام و مدول الاستیسیته انواع قطعات و بدون تخریب آنها
  • بازرسی انواع مقاطع فلزی مانند ریل های قطار، ورق های فولادی، تیرآهن، میلگرد و نبشی و غیره
  • تست جوش در حین تولید انواع لوله های فلزی و پلی اتیلن که در صنایع نفت و گاز و آب و فاضلاب استفاده می‌گردد.
  • دبی سنج ها و کنتورهای آلتراسونیک مورد استفاده در اندازه گیری سیالات مایع و گازی
  • سیستم و دستگاه های سونوگرافی، فیزیوتراپی و اکو پزشکی
  • دستگاه های ویژه شستشو، تمیز کاری، ماشینکاری و جوشکاری آلتراسونی
دریافت کاتالوگ

کاتالوگ انواع پراب تست التراسونیک ۱- شرکت پژواک رایان ایران

پراب التراسونیک

برای اطلاع از قیمت روز انواع مختلف تجهیزات التراسونیک، درخواست خود را به ایمیل info@pejvakrayan.com ارسال بفرمایید و یا با شماره های ۴۴۰۵۸۳۵۳-۰۲۱ و ۴۴۰۵۷۶۴۶-۰۲۱و ۸۸۶۸۰۰۸۳- ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما هستند.

error: امکان کپی وجود ندارد