44055474 -021
info@pejvakrayan.com
امروزه پیشرفت های روزافزونی در فناوری های بازرسی تست غیر مخرب (NDT) صورت گرفته است که با بررسی انواع قطعات صنعتی و محصولات و بدون ایجاد تخریب، موجب تشخیص عیوب و ضخامت سنجی می گردد. تست التراسونیک یکی ازپرکاربردترین روش در تست های غیر مخرب می باشد که در سونوگرافی پزشکی کاربرد دارد و به منظور مشاهده اندام های داخلی بدن و جنین استفاده می گردد. تست آلتراسونیک در صنعت به منظور شناسایی و تشخیص عیوب سطحی و داخلی (مانند ترک ها، آخال ها، حفره های گازی، تخلخل و …)، تعیین خواص و ضخامت سنجی انواع قطعات صنعتی بدون تخریب آنها در زمان های قبل از تولید، در حین تولید، پس از تولید و یا در حین سرویس دهی، بازرسی جوش فورجینگ و بازرسی های ادواری استفاده میگردد.
در تست آلتراسونیک، امواج فراصوت توسط یک پراب آلتراسونیک، به داخل دیواره ارسال می شود، این امواج پس از برخورد به دیواره داخلی، منعکس شده و توسط همان پراب دریافت می گردد. امواج دریافتی توسط پراب به پالس های الکتریکی تبدیل و به دستگاه آلتراسونیک ارسال می گردد.
دستگاه عیب یاب آلتراسونیک پس از انجام عملیات تقویت و فیلترینگ پالس های الکتریکی دریافتی، آنها را به صورت سیگنال، بر روی صفحه نمایش دستگاه نمایش می دهد. دستگاه با بررسی فاصله های زمانی بین سیگنال های دریافتی از دیواره داخلی و سرعت صوت، عیوب و ضخامت دقیق را محاسبه و نمایش می دهد.
از مزایای تست آلتراسونیک می توان به توانایی آن در تشخیص عیوب بسیار کوچک به علت استفاده از امواج با فرکانس بالا و طول موج بسیار کوچک اشاره کرد. به طوری که هر چه قدر از فرکانس بالاتر استفاده گردد، عیوب ریزتر قابل شناسایی خواهند بود و به اصلاح حساسیت بالاتر خواهد بود.
یکی دیگر از مزایای تست آلتراسونیک، عمق نفوذ بالای امواج صوتی در قطعات می باشد که قابلیت شناسایی عیوب در عمق چندین متر در انواع قطعات صنعتی از جمله فلزات را امکان پذیر می نماید. این در حالیست که دیگر روشهای معمول تست غیر مخرب، تنها قادر به شناسایی عیوب سطحی در چندین میلیمتر زیر سطح ( حداکثر 50 میلیمتر ) می باشند.